Šilauogių sūrio pyragas

Šilauogių sūrio pyragas

Šilauogių sūrio pyragas

Pagrindui:

  • 150 g migdolų miltų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus blanširuotų migdolų miltus)
  • 50 g mėgiamų riešutų (naudojau „Ñuts“ kepintus sūdytus migdolus)
  • 1-2 v.š ksilitolio (arba pagal skonį klevų sirupo ar medaus, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 80 g ištirpinto sviesto

Kremui:

  • 360 g šalto kreminio sūrio (tinka tiek klasikinis, tiek ožkos pieno)
  • 200 ml šaltos grietinėlės, 35% riebumo
  • 80 g ksilitolio (arba pagal skonį klevų sirupo ar medaus, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 0.5 citrinos sulčių
  • 4 želatinos lapelių (arba 8 g želatinos miltelių, naudojau „Ewald Gelatine“ ekologiškus želatinos lapelius)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau „Vanilla Bridge“ kreminį burbono vanilės ekstraktą)

Viršui:

  • 200 g šilauogių
  • 2 v.š ksilitolio (arba pagal skonį klevų sirupo ar medaus, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 1 želatinos lapelio (arba 3 g želatinos miltelių, naudojau „Ewald Gelatine“ ekologiškus želatinos lapelius)

 

GAMINIMAS:

 

  1. 1. Ir kremui, ir pyrago viršui skirtus želatinos lapelius pamerkiame šaltame vandenyje.

  1. 2. Pagrindui migdolų miltus maišydami pakepiname sausoje keptuvėje iki lengvai pagels ir paskleis malonų kvapą. Sumaišome su peiliu pasmulkintais riešutais ir tirpintu sviestu. Šią masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą kekso formą ir spausdami rankomis suformuojame pagrindą. Dedame į šaldytuvą, kol ruošime kremą.

  1. 3. Keturis želatinos lapelius ištirpiname virš garų vonelės su 5 v.š. vandens (neužviriname!). Maišydami šluotele supilame į šaltą grietinėlę.
  2. 4. Į dubenį dedame šaltą kreminį sūrį, beriame ksilitolį (ar kitą saldumą), pilame grietinėlę ir vanilės ekstraktą, įspaudžiame 0.5 citrinos sultis. Elektriniu plaktuvu viską išplakame iki kremas ima laikyti formą.

  1. 5. 2 šaukštus kremo atsidedame, o likusį sukrečiame ant pyrago pagrindo. Išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą 1-2 val., kad sutvirtėtų.
  2. 6. Šilauoges sukrečiame į nedidelį puodą, truputį patraiškome šakute ir suberiame ksilitolį (ar kitą saldumą). Pakaitiname ant vidutinės kaitros iki šilauogės paleis sultis ir padažas šiek tiek sutirštės.

  1. 7. Tada nuimame nuo kaitros, sutriname padažą elektriniu trintuvu ir pertriname per sietelį. Pertrintas padažas turėtų būti šiltas, šiek tiek į karštesnę pusę. Jei per daug atvėso, pašildome (bet neužviriname). Į jį dedame vieną išbrinkintą želatinos lapelį ir išmaišome, kad ištirptų. Tada dedame atsidėtą kremą ir dar kartą gerai išmaišome.
  2. 8. Šilauogių padažą užpilame ant apstingusio kremo ir išlyginame paviršių. Pyragą dedame į šaldytuvą dar 1 val., kad galutinai sustingtų.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui