Snikeriniai sūrio pyrago ledai
8 nedidelėms porcijoms reikės:
Ledams:
- 200 g mėgiamo jogurto (tinka tiek paprastas, tiek graikiškas, naudojau ekologišką „Cantero de Letur“ graikišką ožkų jogurtą)
- 150-200 g grūdėtos varškės (naudojau ekologišką „Danmis“ ožkų pieno grūdėtą varškę, bet tinka ir įprasta)
- 1 kupino šaukšto žemės riešutų kremo (naudojau ekologišką „Clearspring“ traškų žemės riešutų kremą)
- pagal skonį mėgiamo saldiklio (dėjau 2 v.š. „Natur Hurtig“ ksilitolio, bet tinka ir klevų sirupas, medus ar kt.)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau „Vanilla Bridge“ kreminį burbono vanilės ekstraktą)
Glaistui:
- 300 g juodojo šokolado (naudojau „Vivani“ ekologišką 70% juodąjį šokoladą gaminimui)
- 100 g skrudintų sūdytų žemės riešutų
Gaminimas:
- 1. Visus ledams skirtus ingredientus dedu į dubenį ir sutrinu rankiniu elektriniu trintuvu iki daugmaž vientisos konsistencijos (visiškai vientisa būti neprivalo).

- 2. Masę paskirstau į silikonines formeles ledams (mano naudotos nedidelės, 9 cm aukščio). Susmaigstau pagaliukus. Dedu į šaldiklį 2-3 val., kad ledai sustingtų.

- 3. Žemės riešutus pasmulkinu peiliu.
- 4. Juodąjį šokoladą ištirpinu virš garų vonelės.

- 5. Šokoladą supilu į aukštesnę siaurą stiklinę, beriu riešutus ir išmaišau.
- 6. Sustingusius ledus merkiu į šokoladą ir dedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos (galima dar papuošti trupučiu tirpinto šokolado). Grąžinu į šaldiklį 5 min., kad šokoladas sustingtų.

- 7. Viskas, galima skanauti iš karto arba ledus sudėti į sandarų indą ar maišelį ir laikyti šaldiklyje. Prieš valgant perdėti į šaldytuvą 10 min., kad šiek tiek suminkštėtų.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.