Snikeriniai sūrio pyrago ledai

Snikeriniai sūrio pyrago ledai

Snikeriniai sūrio pyrago ledai

8 nedidelėms porcijoms reikės:

 

Ledams:

  • 200 g mėgiamo jogurto (tinka tiek paprastas, tiek graikiškas, naudojau ekologišką „Cantero de Letur“ graikišką ožkų jogurtą)
  • 150-200 g grūdėtos varškės (naudojau ekologišką „Danmis“ ožkų pieno grūdėtą varškę, bet tinka ir įprasta)
  • 1 kupino šaukšto žemės riešutų kremo (naudojau ekologišką „Clearspring“ traškų žemės riešutų kremą)
  • pagal skonį mėgiamo saldiklio (dėjau 2 v.š. „Natur Hurtig“ ksilitolio, bet tinka ir klevų sirupas, medus ar kt.)
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau „Vanilla Bridge“ kreminį burbono vanilės ekstraktą)

Glaistui:

  • 300 g juodojo šokolado (naudojau „Vivani“ ekologišką 70% juodąjį šokoladą gaminimui)
  • 100 g skrudintų sūdytų žemės riešutų

 

Gaminimas:

 

  1. 1. Visus ledams skirtus ingredientus dedu į dubenį ir sutrinu rankiniu elektriniu trintuvu iki daugmaž vientisos konsistencijos (visiškai vientisa būti neprivalo).

  1. 2. Masę paskirstau į silikonines formeles ledams (mano naudotos nedidelės, 9 cm aukščio). Susmaigstau pagaliukus. Dedu į šaldiklį 2-3 val., kad ledai sustingtų.

  1. 3. Žemės riešutus pasmulkinu peiliu.
  2. 4. Juodąjį šokoladą ištirpinu virš garų vonelės.

  1. 5. Šokoladą supilu į aukštesnę siaurą stiklinę, beriu riešutus ir išmaišau.
  2. 6. Sustingusius ledus merkiu į šokoladą ir dedu ant kepimo popieriumi išklotos skardos (galima dar papuošti trupučiu tirpinto šokolado). Grąžinu į šaldiklį 5 min., kad šokoladas sustingtų.

  1. 7. Viskas, galima skanauti iš karto arba ledus sudėti į sandarų indą ar maišelį ir laikyti šaldiklyje. Prieš valgant perdėti į šaldytuvą 10 min., kad šiek tiek suminkštėtų.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui