Nidos receptai rekomenduoja – drėgni ir aromatingi keksiukai be kvietinių miltų ir be riebalų.
Reikės:
1 burokėlio, sutarkuoto smulkia tarka (viso 1 ir 3/4 stiklinės*)
3 kiaušinių
1/2 siklinės (60 g) rudojo cukraus
1/2 stiklinės (125 ml) kefyro
1/2 stiklinės (50 g) kakavos
1/2 stiklinės (60 g) maltų migdolų riešutų
1/2 stiklinės (75 g) grikių miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Šokoladiniam sirupui:
1/2 stiklinės (25 g) kakavos
1/4 stiklinės (60 ml) klevų sirupo
1/3 stiklinės (80 ml) vandens
Įkaitinkite orkaitę iki 160ºC.
Elektriniu plakikliu arba rankomis dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi ir kefyru. Kitame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: kakavą, grikių miltus, maltus migdolus ir kepimo miltelius. Suverskite sausus ingredientus į kiaušinių masę, išmaišykite ir tada suverskite tarkuotus burokėlius, viską gerai sumaišykite. Tešlą supilstykite į riebalais pateptas keksiukų formeles. Kepkite 25 min. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.
Pasigaminkite šokoladinį sirupą: mažame puodelyje sumaišykite kakavą su klevų sirupu, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies apie 4 minutes arba kol sirupas sutirštės. Prieš patiekiant palaistykite keksiukus šokolado sirupu.
*Stiklinė = 250 ml