Vos keli ingredientai ir mėgausitės burnoje tirpstančiais naminiais šokoladiniais saldainiais!
Reikės (išeiga 10 saldainių):
100 gramų juodojo šokolado
1 valg. š. kokosų aliejaus
4 valg. š. migdolų sviesto
1 valg. š. klevų sirupo
migdolų drožlių papuošimui
Gaminimas:
1. Sulaužykite šokoladą į mažus gabalėlius ir kartu su kokosų aliejumi sudėkite į dubenėlį, įstatytą į puodą su karštu vandeniu. Ištirpinkite šokoladą.
2. Sumaišykite migdolų sviestą su klevų sirupu.
3. Silikoninėse mini keksiukų formelėse šaukšteliu tepkite ištirpintą šokoladą, kad formelių dugnas ir šonai būtų visiškai padengti šokoladu. Įdėkite į šaldiklį 10 minučių.
4. Į formeles dėkite po šaukštelį migdolų sviesto ir klevų sirupo masės.
5. Ant viršaus dėkite ištirpinto šokolado, kad pilnai uždengtų prieš tai dėtą migdolų sviestą.
6. Papuoškite migdolų drožlėmis ir įdėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad sustingtų.
7. Atsargiai išimkite iš silikoninių formelių. Kol suvartosite, šokoladinius saldainius laikykite šaldytuve.
Receptas iš www.biotoday.bio