Šokoladinis lazdynų riešutų pyragas

Šokoladinis lazdynų riešutų pyragas

Šokoladinis lazdynų riešutų pyragas

Reikės:
200 g lazdynų riešutų
200 g graikinių riešutų
30 g tirpinto sviesto
100 g juodojo šokolado (100% kakavos)
5 vidutinio dydžio kiaušinių
1 apelsino tarkuotos žievelės
200 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 a. š. malto cinamono
5 lašelių vanilės ekstrakto
25 g cukraus pudros (papuošimui)

1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Kepimo skardą (21 cm skersmens) ištepame aliejumi arba sviestu.
2. Riešutus kartu su šokoladu sudedame į trintuvą ir susmulkiname iki grūdelių, o ne miltų konsistencijos. Neturint trintuvo galima susmulkinti peiliu.
3. Viską perkeliame į didelį dubenį ir sumaišome su cukrumi, sviestu, vanile, cinamonu ir tarkuota apelsinų žievele.
4. Baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į tešlą, o baltymus išplakame su elektriniu plaktuvu iki standžių putų ir atsargiai sudedame į tešlą. Maišome neskubėdami, kad kuo daugiau oro pakliūtų į tešlos vidų.
5. Gautą masę sudedame į kepimo skardą ir kepame orkaitėje 1 valandą ir 10 minučių. Pačioje pabaigoje galima ant pyrago viršaus uždėti folijos, kad vidus iškeptų, o išorė nesudegtų.
6. Pyragą atvėsiname ir apibarstome cukraus pudra. Taip pat prie šio pyrago puikiai tinka grietinėlės kremas.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui