Šokoladinis-moliūginis „chia“ pudingas
2 porcijoms reikės:
Šokoladiniam pudingui:
- 500 ml augalinio gėrimo (naudojau „Ecomil“ ekologišką migdolų gėrimą be cukraus)
- 60 g ispaninio šalavijo sėklų (4.5 v.š., naudojau „Urtekram“ ekologiškas)
- 2 v.š. migdolų kremo (naudojau „Clearspring“ ekologišką migdolų kremą)
- 1 saujos smulkintų migdolų
- 1-2 v.š. kakavos (naudojau „Bio King“ ekologišką kakavą)
- 2 v.š. ksilitolio (arba pagal skonį kitokio saldumo, pvz. klevų sirupo ar medaus)
- 1 a.š. vanilės ekstrakto
Moliūginiam kremui:
- 400 g tiršto jogurto (graikiško arba ožkos/avies ar augalinio)
- 2 v.š. moliūgų tyrės (kiekį koreguokite pagal skonį)
- 0.5 a.š. malto cinamono (naudojau „Lebensbaum“ ekologišką Ceilono cinamoną)
- pagal skonį mėgiamo saldumo (ksilitolio, klevų sirupo, medaus ar kt.)
Viršui (nebūtina):
- 40 g juodo šokolado (naudojau „Vivani“ ekologišką 92%)
- šiek tiek augalinio gėrimo (arba vandens)
- šiek tiek smulkintų migdolų
Gaminimas:
- 1. Visus šokoladinio pudingo ingredientus sumaišyti dubenyje ir palikti šaldytuve nakčiai išbrinkti (ar bent 2-3 val.).
- 2. Pudingui išbrinkus, moliūginio kremo ingredientus sumaišyti tarpusavyje.
- 3. Stiklinėse ar stiklainiukuose sluoksniuoti: pudingas, moliūgų kremas, pudingas, moliūgų kremas.
- 4. Šokoladą ištirpinti. Į jį pamažu, vis maišant pilti šiek tiek augalinio gėrimo (arba vandens). Iš pradžių šokoladas gali sušokti, bet įpylus dar šiek tiek ir toliau maišant taps kremiškas.
- 5. Šį šokoladinį kremą paskleisti ant pudingo viršaus. Pabarstyti smulkintais migdolais. Valgyti iškart arba dėti pusvalandžiui į šaldytuvą, kad šokoladinis sluoksnis sutvirtėtų.
- 6. Paruoštus pudingus galima laikyti šaldytuve bent 2-3 dienas.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų