Šokoladinis musas
Reikės:
- 150 g „Original Beans“ 55% FEMMES DE VIRUNGA šokolado
- 240 ml avinžirnių skysčio (skystis iš konservuotų avinžirnių)
- 1–2 valgomų šaukštų cukraus (nebūtina)
- 1 skardinės nesaldinto kokosų pieno
- 2 valgomų šaukštų klevų sirupo
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
Gaminimas
- 1. Veganiškiems „kiaušinių baltymams“ trumpai išplak avinžirnių skystį. Pasirinktinai: gali įdėti cukraus.
- 2. Tęsk plakimą, kol masė visiškai sustandės (apvertus dubenį aukštyn kojomis, ji neturi judėti). Atidėk į šalį.
- 3. Supjaustyk „Original Beans“ 55% FEMMES DE VIRUNGA šokoladą mažais gabalėliais, ištirpink vandens vonelėje ir leisk šokoladui kuo labiau atvėsti.
- 4. Atsargiai įmaišyk ištirpintą šokoladą į avinžirnių „baltymus“. Svarbu: šokoladas neturi būti per daug atvėsęs, bet ir neplak per ilgai – kitaip musas gali suirti.
- 5. Sudėk kremą į gražius indelius ir įdėk į šaldytuvą bent 3–4 valandoms arba per naktį.
Patiekimas
- 1. Padėk kokosų pieno skardinę (neatidarytą) į šaldytuvą per naktį.
- 2. Prieš ruošdamas kokosų plaktą grietinėlę, įdėk dubenį (tinkamą laikyti šaldiklyje) į šaldiklį 10 minučių.
- 3. Išimk kokosų pieną iš šaldytuvo, apversk skardinę aukštyn kojomis ir atidaryk skardinės atidarytuvu.
- 4. Skystis turėtų būti atsiskyręs nuo standžios kokosų masės.
- 5. Nupilk skystį, o standžiąją kokosų dalį dėk į atšaldytą dubenį. Įpilk klevų sirupą ir vanilės ekstraktą ir plak rankiniu mikseriu apie 4 minutes.
- 6. Iškart papuošk šokoladinį musą kokosų plakta grietinėle ir šiek tiek tarkuoto šokolado.
Šaltinis: Originalbeans.com