Šokoladinis musas

Šokoladinis musas

Šokoladinis musas

Reikės:

  • 150 g „Original Beans“ 55% FEMMES DE VIRUNGA šokolado
  • 240 ml avinžirnių skysčio (skystis iš konservuotų avinžirnių)
  • 1–2 valgomų šaukštų cukraus (nebūtina)
  • 1 skardinės nesaldinto kokosų pieno
  • 2 valgomų šaukštų klevų sirupo
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

 

Gaminimas

 

  1. 1. Veganiškiems „kiaušinių baltymams“ trumpai išplak avinžirnių skystį. Pasirinktinai: gali įdėti cukraus.
  2. 2. Tęsk plakimą, kol masė visiškai sustandės (apvertus dubenį aukštyn kojomis, ji neturi judėti). Atidėk į šalį.
  3. 3. Supjaustyk „Original Beans“ 55% FEMMES DE VIRUNGA šokoladą mažais gabalėliais, ištirpink vandens vonelėje ir leisk šokoladui kuo labiau atvėsti.
  4. 4. Atsargiai įmaišyk ištirpintą šokoladą į avinžirnių „baltymus“. Svarbu: šokoladas neturi būti per daug atvėsęs, bet ir neplak per ilgai – kitaip musas gali suirti.
  5. 5. Sudėk kremą į gražius indelius ir įdėk į šaldytuvą bent 3–4 valandoms arba per naktį.

 

Patiekimas

 

  1. 1. Padėk kokosų pieno skardinę (neatidarytą) į šaldytuvą per naktį. 
  2. 2. Prieš ruošdamas kokosų plaktą grietinėlę, įdėk dubenį (tinkamą laikyti šaldiklyje) į šaldiklį 10 minučių.
  3. 3. Išimk kokosų pieną iš šaldytuvo, apversk skardinę aukštyn kojomis ir atidaryk skardinės atidarytuvu.
  4. 4. Skystis turėtų būti atsiskyręs nuo standžios kokosų masės.
  5. 5. Nupilk skystį, o standžiąją kokosų dalį dėk į atšaldytą dubenį. Įpilk klevų sirupą ir vanilės ekstraktą ir plak rankiniu mikseriu apie 4 minutes.
  6. 6. Iškart papuošk šokoladinį musą kokosų plakta grietinėle ir šiek tiek tarkuoto šokolado.

Šaltinis: Originalbeans.com

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!