Takai su augaliniu faršu

Takai su augaliniu faršu

Takai su augaliniu faršu

4 porcijos | Paruošimo laikas: 1 val. | Gaminimo laikas: 30 min.

Reikės:
1 pakuotės augalinio faršo „Moving Mountains“ (atšildyti)
1 v. š. alyvuogių aliejaus
3 raudonųjų svogūnų
3 skiltelių česnako
2 a. š. paprikų miltelių
2 a. š. maltų kmynų
1.5 a. š. džiovintų raudonėlių
4 a. š. obuolių sidro acto
2 a. š. cukraus
5 didelių pomidorų
1 žaliojo čili pipiro
2 žaliųjų citrinų
saujelės šviežios smulkiai supjaustytos kalendros
2 prinokusių avokadų
jūros druskos
juodųjų pipirų
čili dribsnių
4 minkštų tortilijų
saujelės šviežių salotų lapų

1. Pirmiausia pagaminkite raudonųjų svogūnų marinatą. Į nedidelį puodą supilkite obuolių sidro actą, cukrų, žiupsnelį druskos, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Patraukite puodą nuo kaitlentės ir į marinatą suberkite vieną griežinėliais supjaustytą svogūną. Palaikykite svogūnus marinate 30-60 minučių, o prieš patiekdami gerai nusausinkite.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir kepinkite antrą smulkiai supjaustytą svogūną apie 5 minutes arba tol, kol suminkštės. Įberkite 2 susmulkintas česnako skilteles, papriką, kmynus, raudonėlius ir viską pakepkite nuolat maišydami dar apie 1-2 minutes. Į tą pačią keptuvę suberkite augalinį faršą, išsklaidykite jį mediniu šaukštu ir kepkite 15 minučių, kol paruduos.
3. Paruoškite padažą (salsą). Smulkiai supjaustykite 4 didelius pomidorus, pusę svogūno, žaliąją papriką, įtarkuokite skiltelę česnako. Viską sumaišykite su 2 šaukšteliais žaliųjų citrinų sulčių, puse saujos smulkiai supjaustytų kalendrų, žiupsneliu jūros druskos ir pipirų. Uždenkite indą ir laikykite vėsiai iki patiekimo.
4. Paruoškite gvakamolę. Nedideliame dubenyje sumaišykite 2 grubiai sutrintus prinokusius avokadus, smulkiai supjaustytą pomidorą, pusę svogūno, likusias kalendras, vienos žaliosios citrinos sultis ir žiupsnelį druskos. Į gvakamolę galite įberti žiupsnelį džiovintų čili dribsnių (nebūtina).
5. Į kiekvieną tortiliją dėkite po salotos lapą, kepinto augalinio faršo, gvakamolės, salsos ir apibarstykite marinuotais raudonaisiais svogūnais.
6. Norėdami dar išraiškingesnio skonio, apšlakstykite takus šviežiai išspaustomis žaliųjų citrinų sultimis.

„Moving Mountains“ receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui