Tiramisu su kiaulpienių šaknų kava
Reikės:
- puodelio (iki 350 ml) stipresnės (1 su puse arb. šaukštelio) kiaulpienių šaknų kavos
- 500 g maskarponės sūrio
- ~300 g "damų pirštelių" sausainėlių
- 4 kiaušinių (kiaušinius galima keisti grietinėle)
- 3-4 šaukštų cukraus (cukraus pudra tiktų dar labiau)
- vanilės ekstrakto
- druskos
- poros šaukštų kakavos puošimui
GAMINIMAS
- 1. Užsiplikyk kiaulpienių šaknų kavos: verdančiu vandeniu užpilk 1,5 arb. šaukštelio kavos, palaikyk 5-7 min. ir perkošk.
- 2. Atskirk kiaušinių trynius nuo baltymų ir gerai išplak su cukrumi šildant masę inde, įstatytame į puodą su vandeniu.
- 3. Išplak kiaušinių baltymus ir sumaišyk juos su maskarpone, vanile ir žiupsneliu druskos.
- 4. Abi mases atsargiai sumaišyk.
- 5. Sausainėlius pamirkyk kiaulpienių šaknų kavoje – ne per ilgai, kad nesutežtų. Išdėliok juos į stiklinį ar maistine plėvele (kad lengviau išsikeltų) išklotą indą.
- 6. Ant sausainių uždėk sluoksnį kremo, gali jį pabarstyti kakava. Tokia pačia tvarka uždėk antrą sluoksnį. Pabarstyk kakava, mėtų lapeliais.
Recepto šaltinis: dvarokavos.lt