Tiramisu su kiaulpienių šaknų kava

Tiramisu su kiaulpienių šaknų kava

Tiramisu su kiaulpienių šaknų kava

Reikės:

  • puodelio (iki 350 ml) stipresnės (1 su puse arb. šaukštelio) kiaulpienių šaknų kavos
  • 500 g maskarponės sūrio 
  • ~300 g "damų pirštelių" sausainėlių 
  • 4 kiaušinių (kiaušinius galima keisti grietinėle)
  • 3-4 šaukštų cukraus (cukraus pudra tiktų dar labiau)
  • vanilės ekstrakto
  • druskos 
  • poros šaukštų kakavos puošimui

 

GAMINIMAS

 

  1. 1. Užsiplikyk kiaulpienių šaknų kavos: verdančiu vandeniu užpilk 1,5 arb. šaukštelio kavos, palaikyk 5-7 min. ir perkošk. 
  2. 2. Atskirk kiaušinių trynius nuo baltymų ir gerai išplak su cukrumi šildant masę inde, įstatytame į puodą su vandeniu. 
  3. 3. Išplak kiaušinių baltymus ir sumaišyk juos su maskarpone, vanile ir žiupsneliu druskos. 
  4. 4. Abi mases atsargiai sumaišyk.
  5. 5. Sausainėlius pamirkyk kiaulpienių šaknų kavoje – ne per ilgai, kad nesutežtų. Išdėliok juos į stiklinį ar maistine plėvele (kad lengviau išsikeltų) išklotą indą.
  6. 6. Ant sausainių uždėk sluoksnį kremo, gali jį pabarstyti kakava. Tokia pačia tvarka uždėk antrą sluoksnį. Pabarstyk kakava, mėtų lapeliais.

Recepto šaltinis: dvarokavos.lt

Receptui Receptui reikės

leaf
TAPK MŪSŲ EL. PAŠTO BIČIULIU IR GAUK 10% NUOLAIDĄ KITAM APSIPIRKIMUI!