Tofu pyragaičiai su aviečių-vyšnių uogiene

Tofu pyragaičiai su aviečių-vyšnių uogiene

Tofu pyragaičiai su aviečių-vyšnių uogiene

Šis receptas – tai alternatyva, kurioje įprastus produktus desertų kūrėja Liucina Rimgailė (@liucina.rimgaile) pakeitė ekologiškais ir neturinčiais laktozės, įprastų kvietinių miltų, baltojo cukraus ir netgi kiaušinių.

Reikės pagrindui:
150 g „Alce Nero“ pilno grūdo sausainių
2 v. š. „Biona“ kokosų kremo
2 v. š. kokosų drožlių
 
Pagrindinei masei:
300 g šilkinio tofu
200 ml „Clearspring“ tiršto kokosų kremo
110 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 pakelio vanilinio pudingo
1 a. š. vanilės miltelių
0.5 a. š. kepimo miltelių
1 nedidelės citrinos sulčių ir žievelės
2 v. š.  kokosų drožlių

Uogienei:
100 g šaldytų vyšnių
100 g šaldytų aviečių
2-3 v. š. nerafinuoto cukranendrių cukraus
1 v. š. citrinų sulčių
2 v. š. čija sėklų

1. Visus pagrindui skirtus ingredientus sudėkite į trintuvą ir malkite, kol virs lipniu trupiniu. Šią masę dėkite į akeksiukų formeles ir gerai suspauskite. Dėkite į šaldytuvą.
2. Paruoškite pagrindinę masę. Viską sudėkite į trintuvą ir išsukite iki vientisos masės. Supilstykite į formeles, kuriose jau yra sausainių pagrindas ir kepkite 30 min. 175ºC orkaitėje.
3. Pasibaigus kepimo laikui orkaitės dureles atverkite ne iš karto. Visgi, pyragaičių viduriukas kažkiek pakris, tad nereikia to bijoti. Kai pyragaičiai atvės, pastatykite keletui valandų į šaldytuvą, kad būtų lengviau išpjauti ir išimti iš formelių.
4. Paruoškite uogienę. Uogas, cukrų ir citrinų sultis pavirkite maždaug 8 min. ant vidutinės kaitros. Nukėlę nuo kaitlentės, įmaišykite čija sėklas. Po 30 min. jau turėsite tirštą sveiką uogienę!
5. Gerai atvėsintus pyragaičius pagardinkite uogiene.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui