Tortas be glitimo „Dunojaus bangos“

Tortas be glitimo „Dunojaus bangos“

Tortas be glitimo „Dunojaus bangos“

Reikės:
1 pakelio „Bauck Hof“ ruošinio marmuriniam keksui
4 kiaušinių
180 g minkšto sviesto
350 g (be skysčio) konservuotų vyšnių
2 pakelių vanilinio pudingo
4 valg. š. cukraus
750 ml pieno
250 g sviesto
400 g juodojo šokolado
4 valg. š. neutralaus skonio augalinio aliejaus

Paruošimas:

Tešla:
Iš pagrindinio marmurinio pyrago mišinio, 4 kiaušinių, 180 g sviesto ir 4 valg. š. karšto vandens paruošti vientisą tešlą.
Pusę tešlos tepti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Atskirame dubenėlyje supilti mažojo marmurinio pyrago pakelio turinį (kakavos miltelius) ir sumaišyti su 4 valg. š. šalto vandens, tada supilti į likusią tešlą ir išmaišyti. Tamsią tešlą atsargiai paskirstyti ant šviesaus tešlos sluoksnio.
Vyšnias supilti į kiaurasamtį, tada po vieną paskirstyti ant tešlos ir truputį įspausti. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, tada pilnai atvėsinti.

Kremas:
Iš dviejų vanilinio pudingo pakelių, 750 ml pieno ir 4 valg. š. cukraus išvirti pudingą, supilti į dubenį ir atvėsinti.
250 g sviesto išplakti mikseriu iki vientisos purios masės. Šaukštu dėti į sviesto masę pudingą ir plakti toliau (pudingas ir sviestas turėtų būti tokios pat temperatūros). Pudingo ir sviesto kremą paskirstyti ant iškepto pagrindo ir padėti šaltai 30 minučių.

Šokoladinis glajus:
400 g juodojo šokolado ir 4 valg. š. augalinio aliejaus išlydyti vandens vonelėje, truputį atvėsusią masę atsargiai paskirstyti ant pudingo ir sviesto kremo.
Paruoštą tortą padėti šaltai.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui