Tortas su Tagliatelle makaronais

Tortas su Tagliatelle makaronais

Tortas su Tagliatelle makaronais

10-12 porcijų: 

PAGRINDUI: 

  • 250 g miltų
  • 150 g sviesto
  • 100 g  cukraus pudros
  • 28 g kiaušinių
  • 6 g kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

MIGDOLŲ KREMUI:: 

  • 175 g migdolų miltų
  • 70 g sviesto
  • 175 g cukraus pudros
  • 60 g kiaušinio trynio
  • 20 g bulvių krakmolo
  • 60 g apelsinų sirupo (cukruotų apelsinų gabalėlių)

BISKVITUI: 

  • 200 g arba 3 didelių kiaušinių 
  • 135 g Alce Nero nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 135 g Alce Nero kvietinių miltų, 00 tipo

DEKORAMUI: 

  • 200 g Alce Nero kietųjų kviečių makaronų Tagliatelle

SIRUPUI: 

  • 100 g vandens
  • 65 g Alce Nero nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 apelsino
  • 65 g Cointreau apelsinų likerio

1. Trapiai tešlai pagaminti dubenyje sumaišykite miltus ir sviestą, tuomet minkykite tol, kol pasidarys trupiniai. Tada supilkite išplaktą kiaušinį, cukraus pudrą ir kepimo miltelius. Viską gerai išminkykite, bet nepersistenkite, kad kepant tešla liktų lengva ir traški. Gautą masę suvyniokite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldykite 4 valandas arba per naktį.
2. Migdolų kremui arba Frangipanui pagaminti išplakite sviestą su cukraus pudra ir migdolų miltais. Sudėkite kiaušinių trynius ir plakite, kol susidarys vienalytė masė. Pabaigoje suberkite krakmolą, apelsino gabalėlius ir druską. 
3. Masę iškočiokite iki 1,5 cm storio ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
4. Biskvitui pagaminti dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi. Kai masė padvigubės ir taps šviesi, pamažu, nemaišydami tešlos, berkite miltus, nes išplaktas kiaušinis gali prarasti poringumą ir tada tešla kepdama nebekils. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą 20 cm skersmens torto formą, kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros, kol biskvitas taps auksinės spalvos. 
5. Į puodą supilkite vandenį, apelsinų likerį ir apelsinų sultis, suberkite cukrų ir užvirkite sirupą ant vidutinės ugnies. Tuomet nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
6. Puode išvirkite tagliatelle makaronus, kas šie suminkštėtų
7. Trapią tešlą išimkite iš šaldytuvo, iškočiokite ir dėkite į 22 cm skersmens torto formą. Kaip kitą sluoksnį dėkite biskvitą, jį gausiai apšlakstykite apelsinų sirupu. 
8. Iš iškočioto migdolinio kremo išpjaukite 20 cm skersmens apskritimą ir padėkite jį ant biskvito sluoksnio. Viską uždenkite tagliatelle mase ir kepkite orkaitėje įkaitintoje 180 °C temperatūroje apie 35-37 minutes. Tuomet atvėsinkite ir pabarstykite cukraus pudra. 

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui