Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu

Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu

Traškūs cukinijos griežinėliai su česnakiniu padažu

Puikus skanėstas su traškia plutele ir gaiviu česnakiniu padažu. Tiks tiek paprastą dieną, tiek ir švientiniam stalui.

Reikės:
1-2 mažų cukinijų
1-2 puodelių džiūvėsėlių
50-100 g smulkiai tarkuoto parmezano
smulkintų žalumynų
1 arb. š. džiovinto česnako miltelių
0.5 arb. š. druskos
0.5 arb. š. juodujų pipirų
1-1.5 valg. š. „Lebensbaum” raudonojo kario
2 kiaušinių

Padažui:
2 valg. š. gero skanaus majonezo
2 valg. š. graikiško ar islandiško jogurto
1 česnako skiltelės
smulkintų žalumynų
druskos, pipirų pagal skonį
1 valg. š. citrinos sulčių

Orkaitę įkaitiname iki 200ºC. Kepimo skardą apšlakstome aliejumi, paskirstome tolygiai. Cukinijas nuplauname, supjaustome griežinėliais. Sumaišome visus sausus ingredientus su smulkintais žalumynais. Šakute išplakame kiaušinius. Merkiame kiekvieną cukinijos griežinėlį į kiaušinio plakinį, tada į džiūvėsėlių-sūrio ir prieskonių masę, dedame į skardą. Taip pakartojame su visais cukinijos griežinėliais. Kepame, kol gražiai apskrus iš kiekvienos pusės apverčiant apie 15-20 min.

Paruošiame padažą: sumaišome majonezą su jogurtu, įspaudžiame česnaką, beriame druską ir pipirus, pilame citrinos sultis, beriame smulkintus žalumynus, viską išmaišome.

Skanaus!

Jelenos virtuvė.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui