Troškinys su bolivine balanda (kynva)

Troškinys su bolivine balanda (kynva)

Troškinys su bolivine balanda (kynva)

Gamindama maistą vadovaujuosi principu, kad produktai būtų kuo mažiau perdirbti, kad maksimaliai išsaugoti vitaminus ir mineralus, todėl net ir kruopas bei sėklas mirkau ir daiginu, kad sužadinti jų gyvybę.

Reikia:
1 arbat. š. kokosų aliejaus,
gabalėlio saliero gumbo,
3 morkų,
1/4 raudonos paprikos,
3-4 valgomų šaukštų išmirkytos bolivinės balandos (kynvos) kruopų,
3 valg. š. sudaigintų žalių grikių,
1 stiklinės baravykų ar rudų pievagrybių (geriausia - švieži drybai, tačiau tinka ir konservuoti),
Himalajų druskos pagalskonį,
prieskonių: ciberžolės, kalendros, pipirų.

Bolivinės balandos kruopas užmerkti iš vakaro, prieš gaminimą gerai perskalauti. Grikius turėti jau 2 dienas padaigintus.

Į keptuvę įdėti kokosų aliejaus, suberti prieskonius, pjaustykle ar skustuku priskusti morkų, saliero, paprikos, užpilti virintu vandeniu, padruskinti ir apie 5 minutes patroškinti mažoje temperatūroje. Tuomet suberti likusius ingredientus ir dar 5 minutes patroškinti. Kruopos turi būti nesutižusios, šiek tiek traškios. Tai suteikia pikantiškumo.

Patiekti pabarsčius krapais ir petražolėmis. Skanaus!

Recepto autorė Laimutė Kozlovienė.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui