Troškinys su mėtomis pagal Guodą

Troškinys su mėtomis pagal Guodą

Troškinys su mėtomis pagal Guodą

Reikės:
3 v.š. kynvos
3 v.š. raudonųjų lęšių
3. v.š. bulguro kruopų
3 v.š. žaliųjų žirnelių (šviežių arba šaldytų)
saujelės anakardžio riešutų
2 v.š. razinų
kelių juostelių džiovintų mangų
kokosų aliejaus
prieskonių: ciberžolės, maltos kalendros, maltų juodųjų pipirų
druskos
šviežių mėtų

Gaminimas:
1. Įkaitinam kokosų aliejų keptuvėje su storu dugnu, dedam prieskonius. Išmaišom, pakaitinam, tada dedam kynvą, bulguro kviečius ir lęšius. Pakepam maišydami. Tada užpilam verdančiu vandeniu, kad apsemtų dvigubai. Sumažinam ugnį, uždengiam keptuvę ir paliekam 15 min. troškintis.
2. Po kurio laiko reikėtų patikrinti, ar neprapuolė visas vanduo, jei taip – papildyti (tik ne šalto). Tada sudėti žirnelius, riešutus, razinas ir džiovintus vaisius (mangų juosteles smulkinau), dar patroškinti 5 min. Išjungus kaitinimą sudėti supjaustytus mėtų lapelius ir druską, išmaišyti. Uždengti, palikti susigulėti 10 min.
3. Valgyti su šviežiom arba raugintom daržovėm, užsipylus gero extra virgin alyvuogių aliejaus. Galima pašlakstyti citrinų sultimis.

Receptas iš sveikos gyvensenos tyrinėtojos Guodos Azguridienės tinklaraščio guodos.pastebėjimai.lt

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui