Trupininis sūrio pyragas su obuoliais - be glitimo ir cukraus

Trupininis sūrio pyragas su obuoliais - be glitimo ir cukraus

Trupininis sūrio pyragas su obuoliais - be glitimo ir cukraus

20x20 cm pyragui reikės:

Tešlai:

  • 200 g migdolų miltų „Bioterra“
  • 60 g kokosų miltų „Bauck Hof“
  • 80 g sviesto (ištirpinto)
  • 60 g ksilitolio „Natur Hurtig“ (arba eritritolio ar kito sauso saldiklio)
  • 1 kiaušinio
  • 1 a.š. cinamono „Lebensbaum“
  • žiupsnelio druskos

Kremui:

  • 600 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
  • 100 g grietinės (kambario temperatūros, galima keisti grietinėle/jogurtu/kokoso pienu)
  • 80 g ksilitolio „Natur Hurtig“ (arba eritritolio ar kito sauso saldiklio)
  • 3 kiaušinių (kambario temperatūros)
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 1 a.š. vanilės ekstrakto „Vanilla Bridge“

Obuolių sluoksniui:

  • 4 vidutinio dydžio obuolių
  • 1-2 saujų riešutų (nebūtina)
  • 1 v.š. sviesto 
  • 2 v.š. ksilitolio „Natur Hurtig“ (arba eritritolio ar kito sauso saldiklio)
  • 1 a.š. malto cinamono „Lebensbaum“
  • 0.5 a.š. maltų gvazdikėlių „Lebensbaum“
  • 0.25 a.š. malto muskato „Lebensbaum“
  • 0.25 a.š. malto kardamono „Lebensbaum“

Paruošimas:

1. Kepimo popieriumi iškloti 20x20 cm formos dugną ir kraštus.
2. Visus tešlos ingredientus dėti į dubenį ir gerai išminkyti iki vientisos masės. 
3. Ketvirtadalį tešlos suspausti į kamuolį ir padėti į šaldytuvą, o likusią tešlą dėti į kepimo formą ir spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą.
4. Pagrindą kepti iki 180°C įkaitintos orkaitės viduryje apie 12-15 min (iki krašteliai lengvai paruduos). Tada pagrindą ištraukti, o orkaitės temperatūrą sumažinti iki 150°C.
5. Kol kepa, pasiruošti kremą ir obuolius. Obuolius nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais.
6. Keptuvėje ištirpinti obuoliams skirtą sviestą. Dėti obuolius, ksilitolį, prieskonius ir maišant pakepinti 3-4 min. iki obuoliai šiek tiek suminkštės, bet dar laikys formą. Dėti pasmulkintus riešutus ir maišant kepti 1-2 min.
7. Sūrio kremui paruošti, pirmiausia dubenyje šaukštu ar elektriniu plaktuvu (mažiausiu greičiu) sumaišyti kreminį sūrį, grietinę, ksilitolį, citrinos sultis ir vanilę. Masė turėtų būti glotni, be gumuliukų.
8. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
9. Ant apkepto pagrindo supilti sūrio kremą, išlyginti paviršių. Ant kremo paskleisti obuolių masę. Ant obuolių vadinama „burokine“ tarka užtarkuoti likusią tešlą.
10. Pyragą kepti iki 150°C įkaitintos orkaitės viduryje apie 50-60 min kaitinimo režimu viršus+apačia, be vėjelio (kepti ne ant vidurinės orkaitės lentynos, o kad pats pyragas būtų per orkaitės vidurį, ne per arti kaitinimo elemento).
11. Ištraukus palikti pyragą atvėsti (pats skaniausias palaikytas bent 1-2 val. šaldytuve). 
12. Prieš patiekiant pabarstyti iki pudros sumaltu ksilitoliu, bet tai nėra nebūtina.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui