1. Kepimo popieriumi iškloti 20x20 cm formos dugną ir kraštus.
2. Visus tešlos ingredientus dėti į dubenį ir gerai išminkyti iki vientisos masės.
3. Ketvirtadalį tešlos suspausti į kamuolį ir padėti į šaldytuvą, o likusią tešlą dėti į kepimo formą ir spaudžiant rankomis suformuoti pagrindą.
4. Pagrindą kepti iki 180°C įkaitintos orkaitės viduryje apie 12-15 min (iki krašteliai lengvai paruduos). Tada pagrindą ištraukti, o orkaitės temperatūrą sumažinti iki 150°C.
5. Kol kepa, pasiruošti kremą ir obuolius. Obuolius nulupti ir supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais.
6. Keptuvėje ištirpinti obuoliams skirtą sviestą. Dėti obuolius, ksilitolį, prieskonius ir maišant pakepinti 3-4 min. iki obuoliai šiek tiek suminkštės, bet dar laikys formą. Dėti pasmulkintus riešutus ir maišant kepti 1-2 min.
7. Sūrio kremui paruošti, pirmiausia dubenyje šaukštu ar elektriniu plaktuvu (mažiausiu greičiu) sumaišyti kreminį sūrį, grietinę, ksilitolį, citrinos sultis ir vanilę. Masė turėtų būti glotni, be gumuliukų.
8. Po vieną įmušti kiaušinius, gerai išmaišant po kiekvieno.
9. Ant apkepto pagrindo supilti sūrio kremą, išlyginti paviršių. Ant kremo paskleisti obuolių masę. Ant obuolių vadinama „burokine“ tarka užtarkuoti likusią tešlą.
10. Pyragą kepti iki 150°C įkaitintos orkaitės viduryje apie 50-60 min kaitinimo režimu viršus+apačia, be vėjelio (kepti ne ant vidurinės orkaitės lentynos, o kad pats pyragas būtų per orkaitės vidurį, ne per arti kaitinimo elemento).
11. Ištraukus palikti pyragą atvėsti (pats skaniausias palaikytas bent 1-2 val. šaldytuve).
12. Prieš patiekiant pabarstyti iki pudros sumaltu ksilitoliu, bet tai nėra nebūtina.
Recepto autorė: tinklaraštininkė Be dietų.