Varškės desertas su braškėmis

Varškės desertas su braškėmis

Varškės desertas su braškėmis

Reikės:
150 ml vandens
5 g agar agar
350 g kambario temperatūros varškės (9% riebumo)
250 g braškių + papuošimui
125 g smulkintų, nesūdytų pistacijų
100 ml kambario temperatūros kokosų kremo (18% riebumo)
70-90 ml klevų sirupo (priklausomai nuo braškių saldumo)

1. Braškes ir pistacijas supjaustome nedideliais gabaliukais.
2. Atskirame dubenyje sumaišome varškę su klevų sirupu ir kokosų grietinėle. Visą masę sutriname su trintuvu iki kreminės konsistencijos.
3. Į varškės masę sudedame braškes, pistacijas ir išmaišome.
4. Pasiruošiame indą, į kurį dėsime desertą. Galima naudoti 18 cm apvalią kepimo skardą ar didesnę. Dugną išklojame kepimo popieriumi, o šonus ištepame aliejumi.
5. Į prikaistuvį supilame vandenį, sudedame agar agar miltelius, statome ant kaitros ir iškart maišome su šluotele. Užverdame ir paverdame 1 min. Gautą skystį iškart pilame į varškės masę, išmaišome ir sudedame į paruoštą indą.
6. Desertą paliekame 4 val. arba per naktį šaldytuve. Puošiame braškėmis, pistacijomis ar kokosų drožlėmis.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui