Varškės ir pistacijų pusryčių desertas su braškėmis

Varškės ir pistacijų pusryčių desertas su braškėmis

Varškės ir pistacijų pusryčių desertas su braškėmis

2-3 porcijoms reikės:

 

  • 200 g varškės (naudojau 9% riebumo)
  • 300 graikiško jogurto
  • 2 saujų mėgiamos granolos (naudojau „Turtle“ ekologišką sėklų ir riešutų granolą)
  • 1-2 saujų braškių
  • 2 v.š. ksilitolio (arba pagal skonį medaus, klevų sirupo ar kito saldumo, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
  • 1-2 v.š. pistacijų kremo (naudojau „Monki“ ekologišką pistacijų kremą)
  • 0.5 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau „Vanilla Bridge“ kreminį burbono vanilės ekstraktą)
  • žiupsnelio druskos

Papuošimui (nebūtina, bet bus dar skaniau):

  • pistacijų kremo (naudojau „ Monki“ ekologišką pistacijų kremą)
  • smulkintų pistacijų riešutų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus lukštentus pistacijų riešutus)
  • kelių braškių

 

Gaminimas:

 

  1. 1. Į dubenį dėti visus ingredientus, išskyrus granolą ir braškes. 
  2. 2. Sutrinti rankiniu elektriniu trintuvu iki vientiso kremo, kad neliktų varškės grūdelių. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi saldžiau, įdėti dar saldumo, o jei norisi intensyvesnio pistacijų skonio – dar pistacijų kremo.

  1. 3.  Braškes švariai nuplauti, gerai nusausinti, nuskabyti uodegėles ir supjaustyti nedideliais kubeliais.

  1. 4. Braškes švelniais judesiais įmaišyti į varškės kremą.
  2. 5. Į stiklines ar kitus indelius berti po saujelę granolos. Ant jos dėti varškės kremą.

  1. 6. Jei norisi, deserto viršų tinka papuošti trupučiu pistacijų kremo ir pabarstyti smulkintais pistacijų riešutais, braškių gabalėliais. Valgyti galima iškart arba pusvalandį palaikius šaldytuve.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui