Varškės ir pistacijų pusryčių desertas su braškėmis
2-3 porcijoms reikės:
- 200 g varškės (naudojau 9% riebumo)
- 300 graikiško jogurto
- 2 saujų mėgiamos granolos (naudojau „Turtle“ ekologišką sėklų ir riešutų granolą)
- 1-2 saujų braškių
- 2 v.š. ksilitolio (arba pagal skonį medaus, klevų sirupo ar kito saldumo, naudojau „Natur Hurtig“ ksilitolį)
- 1-2 v.š. pistacijų kremo (naudojau „Monki“ ekologišką pistacijų kremą)
- 0.5 a.š. vanilės ekstrakto (naudojau „Vanilla Bridge“ kreminį burbono vanilės ekstraktą)
- žiupsnelio druskos
Papuošimui (nebūtina, bet bus dar skaniau):
- pistacijų kremo (naudojau „ Monki“ ekologišką pistacijų kremą)
- smulkintų pistacijų riešutų (naudojau „Bioterra“ ekologiškus lukštentus pistacijų riešutus)
- kelių braškių
Gaminimas:
- 1. Į dubenį dėti visus ingredientus, išskyrus granolą ir braškes.
- 2. Sutrinti rankiniu elektriniu trintuvu iki vientiso kremo, kad neliktų varškės grūdelių. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi saldžiau, įdėti dar saldumo, o jei norisi intensyvesnio pistacijų skonio – dar pistacijų kremo.

- 3. Braškes švariai nuplauti, gerai nusausinti, nuskabyti uodegėles ir supjaustyti nedideliais kubeliais.

- 4. Braškes švelniais judesiais įmaišyti į varškės kremą.
- 5. Į stiklines ar kitus indelius berti po saujelę granolos. Ant jos dėti varškės kremą.

- 6. Jei norisi, deserto viršų tinka papuošti trupučiu pistacijų kremo ir pabarstyti smulkintais pistacijų riešutais, braškių gabalėliais. Valgyti galima iškart arba pusvalandį palaikius šaldytuve.

Recepto autorė: tinklaraštininkė Be Dietų