Vasariškai gaivi tortilija

Vasariškai gaivi tortilija

Vasariškai gaivi tortilija

Reikės:
tortilijos
3-4 „Moving Mountains“ augalinių žuvies pirštelių
gaivių Viduržemio jūros regiono salotų
jogurtinio žaliojo padažo
feta sūrio
aitriosios paprikos

Gaminimo eiga:
Tortiliją patepti jogurtiniu padažu, šalia dėti gaivias salotas, ant viršaus keptus „Moving Mountains“ žuvies pirštelius. Ant viršaus patrupinti feta sūrio, pašlakstyti dar truputį jogurtiniu padažu, dekoruoti aitriąja paprika.

Pirštelių kepimas:
„Moving Mountains“ augalinius žuvies pirštelius kepti keptuvėje su trupučiu aliejaus. Pirštelių negalima atšildyti, jie turi būti kepami užšaldyti. Ant vidutinės kaitros apie 5 minutes (po keletą minučių iš abiejų pusių), kol gražiai apskrus.

Gaivioms Viduržemio jūros regiono salotoms reikės:
2-3 šviežių agurkų
1-2 gerai prinokusių pomidorų
mėlynojo svogūno
½ citrinos sulčių
tyro alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos
šviežiai maltų juodųjų pipirų

Stambiai supjaustyti agurkus bei pomidorus, o svogūną – smulkiai. Užpilti alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis. Paskaninti druska bei šviežiai maltais pipirais. Salotos užbaigiamos trupintu feta sūriu.

Jogurtiniam žaliajam padažui reikės:
1 stiklinės riebaus jogurto
saujos šviežios kalendros
saujos šviežių špinatų
žiupsnelio druskos ir maltų juodųjų pipirų
½ citrinos sulčių

Trintuvėje iki kreminės konsistencijos sutrinti kalendrą ir špinatus. Supilti citrinos sultis, paskaninti druska bei pipirais ir gerai išmaišyti. Gautą kremą sumaišyti su riebiu jogurtu.

Recepto video įrašas >

„Moving Mountains“ receptą sukūrė ir įgyvendino šefas Gediminas Endriukaitis (TV laida „Skaniai ir paprastai“).

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui