Veganiškas marmurinis pyragas su matcha ir sezamais

Veganiškas marmurinis pyragas su matcha ir sezamais

Veganiškas marmurinis pyragas su matcha ir sezamais

Kepimo laikas 50-60 min.

Reikės:
150 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
1 pak. kepimo miltelių,
250 g miltų,
50 g sojų miltų (jei turite),
200 ml augalinio pieno pasirinktinai: sojų, ryžių, migdolų ir pan.,
100 ml aliejaus (neutralaus skonio aliejaus su šlakeliu sezamų aliejaus),
2-4 valg. š. matcha miltelių,
skrudintų sezamų sėklų,
neprivaloma: 1 valg. š. sojų lecitino, kad pyragas geriau keptų ir ilgiau išliktų šviežias.

Įkaitinkite orkaitę iki 160°C temperatūros. Sumaišykite visus sausus ingredientus, išskyrus matcha. Tik tada supilkite pieną, po to aliejų. Išmaišykite iki vientisos masės.

Kepimo indo kraštus patepkite riebalais ir apibarstykite sezamų sėklomis. Sudėkite pusę tešlos. Kitą pusę sumaišykite su matcha milteliais, išmaišykite ir sudėkite taip pat į kepimo indą ant pirma įdėtos tešlos. Tada šakute lengvai pamaišykite abu tešlos sluoksnius, kad gautųsi marmurinis raštas. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 50-60 min. Iškepus leiskite atvėsti.

Variacijos: galima kepti žalią- juodą sluoksniuotą pyragą, į pusę tešlos įmaišant kakavos, į kitą - matcha miltelių. Vietoj baltų sezamo sėklų galima naudoti juodųjų sezamų sėklas.

Receptas iš KEIKO ekologiškos žaliosios arbatos gamintojo puslapio.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui