Veganiški kokosų miltų blynai be glitimo

Veganiški kokosų miltų blynai be glitimo

Veganiški kokosų miltų blynai be glitimo

Reikės:
140 g kokosų miltų (miltus galite keisti kitais, pvz.: migdolų, moliūgų sėklų, grikių, ryžių),
90 g bulvių krakmolo (krakmolo panašiai tiek, kiek geroje cepelinų ar kūgelio porcijoje, todėl tai tikrai nėra tinkamiausias pasirinkimas kasdieniams pusryčiams, bet juk blynų visų nesuvalgysite, o ir kartais paversti savo rytus švente – anoks nusikaltimas),
1 š. + 1 a. š. kepimo miltelių,
1/2 a. š. (3 g) druskos,
75 g (1/4 puodelio + 1 š.) išvirtų ar iškeptų orkaitėje saldžių bulvių (geriausia jas pasiruošti iš vakaro, kad spėtų pilnai atvėsti ir išgaruotų likusi drėgmė, nes kitaip bulvių masė taps gliti, lipni, o čia to visiškai nereikia),
500 ml pasirinkto augalinio pieno (aš pyliau 250 ml kokosų (mažesnio riebumo) ir 250 ml ryžių pieno/ pieno kiekį rinkitės pagal tai, kokius miltus dėsite. Kokosų miltai skystį labai greit sugeria ir todėl jo reikia tikrai nemažai, bet renkantis kitus miltus, tikrai tiek skysčio nereikia, todėl pilkite pieną po truputį iki kol gausite keksiukų tešlos tirštumo masę (ji turi būti tikrai tiršta, nes tai ne lietiniai blynai)),
2 a. š. vanilės ekstrakto,
2 š. (40 g) agavų sirupo (ar bet kokio kito jūsų pasirinkto saldiklio).

Kaip gaminti:

Išvirkite ar iškepkite orkaitėje saldžią bulvę (tikrai užteks vienos nedidelės, bet pasverti nepatingėkite ir dėkite būtent tiek, kiek reikia), jai atvėsus – nulupkite ir sutrinkite šakute (jeigu blynų tešlą maišysite rankomis, pasistenkite bulves sutrinti kuo tolygiau, kad neliktų gumuliukų, tačiau tešlą maišant virtuviniu kombainu, labai stengtis nereikia – jis padarys šį darbą už jus). Sumaišykite gautą bulvių masę su agavų sirupu ir 250 ml pieno, įpilkite vanilės ekstrakto.

Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir druską.

Sumaišykite bulvių, pieno ir sirupo mišinį kartu su miltų mišiniu ir pildami likusį pieną (jeigu jo reikia) stenkitės išgauti tirštą, aukščiau aprašytą blynų tešlą. Viską sukite tol, kol masė taps tolygi, tik nepersistenkite. Palikite gautą masę pastovėti 15–20 min.

Įkaitinkite keptuvę ir įpylę kelis lašelius pasirinkto aliejaus kepkite blynus ant vidutinės temperatūros, leiskite krašteliams paruduoti, blynui sutvirtėti ir tik tada verskite ant kitos pusės.

Pastebėjimai:

Norėdami išgauti storus, amerikietiškių blynų stiliaus blynus, kepkite su metaline sausainių išspaudimo formele, tik ji turi būti kiek didesnio skersmens, nes kitaip kepsite visą dieną. Iš vidaus būtinai patepkite ją aliejumi ir kai jau viena blyno pusė sutvirtės, galite ją nuimti ir blyną versti ant kitos pusės.

Į blynų tešlą galite įmaišyti šokolado lašelių, dėti cinamono ar ką tik sugalvosite. Tiesiog eksperimentuokite.

Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite 8 tikrai storus blynus (2–3 porcijas).

Ramintos iš soulfood.lt receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui