Veganiški makaronai su keptų paprikų padažu

Veganiški makaronai su keptų paprikų padažu

Veganiški makaronai su keptų paprikų padažu

Paprikos dūmo skonis, malonus saldumas ir sūrio motyvai, lengvumas tiek valgant, tiek pavalgius. Šio padažo gali būti daug, jame smagu išmaudyti ir makaronus be glitimo. Tuomet sveiko ir skanaus maisto fiesta garantuota. Pagaminsite dviems labai alkaniems arba keturiems kukliems valgytojams.

Reikės:
2 raudonųjų paprikų
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 salotinių svogūnų
4 česnako skiltelių, smulkiai sukapotų
druskos ir pipirų
1,5 stiklinės migdolų pieno
2 šaukštų Marigold maistinių mielių
1,5 šaukšto kukurūzų krakmolo
saldžiosios paprikos miltelių (nebūtina)
makaronų be glitimo (arba įprastų)

Kaip gaminti:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Į folija išklotą skardą sudėkite paprikas ir kepkite apie 30 minučių arba kol odelė apskrus. Iškepusias sandariai suvyniokite į tą pačią foliją ir apie 10 minučių leiskite pabūti. Nulupkite odelę, išimkite sėklas, kotelį ir atidėkite.
2. Išvirkite makaronus. Nusunkite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, druska, pipirais ir palikite šiltai.
3. Keptuvėje pakepkite smulkintus svogūnus ir česnaką, pabarstykite druska ir pipirais.
4. Į smulkintuvą sudėkite keptus svogūnus ir česnaką, keptas paprikas, įpilkite migdolų pieno, įberkite saldžiosios paprikos miltelių (jei norite), maistinių mielių ir kukurūzų krakmolo. Plakite, kol gausite vientisą kreminį padažą. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų. Negailėkite prieskonių, nes makaronai juos sugers.
5. Supilkite padažą į keptuvę ir užkaiskite. Maišykite, kol šiek tiek sutirštės.
6. Supilkite į padažą makaronus ir išmaišykite.
7. Patiekite apibarstytus smulkintomis petražolėmis ar bazilikais, saldžiosios paprikos milteliais ir veganišku parmezanu.

Receptas iš tinklaraščio „Pati sau“

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui