Cinamoniniai sausainiai su riešutais

Cinamoniniai sausainiai su riešutais

Cinamoniniai sausainiai su riešutais

40 sausainių reikės:
200 g kambario temperatūros sviesto,
200 ml cukraus,
100 ml tamsaus cukranendrių cukraus,
2 kiaušinių,
150 g smulkintų migdolų,
200 g baltojo šokolado (tarkuoto),
100 g baltojo šokolado (apliejimui),
350 ml speltos miltų,
200 ml speltos dribsnių,
2 v. š. malto cinamono,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros. Sumaišykite sviestą, cukrų, cukranendrių cukrų ir kiaušinius. Suberkite smulkintus (susmulkinau prieskonių trintuve) riešutus, tarkuotą šokoladą, speltos dribsnius ir maltą cinamoną. Atskirai sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir vėliau suberkite į tešlą. Maišykite, kol ji pasidarys vientisa. Rankomis fotmuokite graikiško riešuto dydžio rutuliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiekvieną rutuliuką paspauskite šakute, kad pasidarytų plokščias blynelis. Kepkite 180°C orkaitėje apie 10–15 minučių. Iškepusius palikite atvėsti. Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje ir juo apliekite jau atvėsusius sausainius. Palikite šaltai, kad šokoladas sukietėtų.

Virtuvės fėjų receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui