Vištiena raudoname riešutų kremo padaže su ožkos pieno sūriu

Vištiena raudoname riešutų kremo padaže su ožkos pieno sūriu

Vištiena raudoname riešutų kremo padaže su ožkos pieno sūriu

„Maistas – draugiškiausias gamtai kelionių būdas. Šį kartą vos su viena keptuve nukeliavau ir į kaimą, ir į Indiją! Dalinuosi ketogeninei mitybai tinkančio patiekalo receptu, kuris patiks ir visavalgiams.“ – sako šio recepto ir keto maisto tinklaraščio „yes it‘s keto“ autorė Simona Laiconaitė.

Reikės:
6 vištienos blauzdelių
200 g ožkos pieno sūrio
2 v. š. (apie 90 g) migdolų riešutų kremo
150 ml kokybiško vištienos kaulų sultinio
60 ml grietinėlės
200 ml pomidorų tyrės „Passata“
po 1/3 a. š. česnako miltelių ir kajeno pipirų miltelių
po 1 a. š. rūkytos raudonosios paprikos miltelių ir ciberžolės miltelių
druskos pagal skonį
nebūtina, bet jei mėgstate aštriau – raudono čili pipiriuko
kalendros ar kitų mėgstamų žolelių

1. Sumaišome visus prieskonius, ištriname jais vištieną ir kepame keptuvėje ant alyvuogių aliejaus arba grilio keptuvėje.
2. Gilioje keptuvėje užkaičiame sultinį, grietinėlę, pomidorų tyrę „Passata“. Šiems įšilus dedame riešutų kremą ir papildomai dar prieskonių (kiekį reguliuojame pagal savo skonį): ciberžolės, rūkytos raudonosios paprikos miltelių, kapoto čili pipiro puselę.
3. Maišome, kol padažas tampa vientisas, dedame 2/3 sutrupinto ožkos sūrio, kaitiname pamaišydami 10-15 min.
4. Sudedame vištieną į padažą (su visu nuo jos keptuvėje likusiu skysčiu!), pridengiame dangčiu ir paliekame troškintis 15 min.
5. Išimame iš keptuvės, ant viršaus dedame likusį 1/3 trupintą ožkos pieno sūrį, gardiname kalendra ar kitomis mėgstamomis žolelėmis.

Pastaba: visas recepto veiksmas – ant žemos ugnies. Vištiena – ant vidutinės ar vos kaitresnės, padažas – žemos, ne aukštesnės nei vidutinės.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui