Veganiški makaronai su baltuoju Alfredo padažu

Veganiški makaronai su baltuoju Alfredo padažu

Veganiški makaronai su baltuoju Alfredo padažu

Tradicinis itališkas Alfredo padažas – tai parmezano ir sviesto derinys. Kai abu ant makaronų ištirpsta, pavirsta į minkštą ir gana riebų dangalą. Šiuo padažu paprastai gardinami fettuccine rūšies makaronai ir pats patiekalas vadinamas Fettuccine Alfredo (Alfredo Di Lelio – restoranų Italijoje savininkas, kurio vardą ir gavo minėtas padažas).

Tiems, kam patinka balti padažai, kažkuo panašūs į Bešamelio, patiks ir šis veganiškas Alfredo variantas. Pirmuoju smuiku čia groja žiedinis kopūstas, padažui suteikiantis baltą kreminę tekstūrą. Jam į draugiją dar galima pasiūlyti kepintų cukinijų, pievagrybių, brokolių. Tuomet skonių gama bus platesnė ir patiekalo vaizdas pilnesnis. Pagaminsite dviems labai alkaniems arba keturiems kukliems valgytojams.

Reikės:
1 nedidelio žiedinio kopūsto (maždaug 4 stiklinių žiedynų)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
2 skiltelių susmulkinto česnako
½ stiklinės migdolų pieno
¼ stiklinės maistinių mielių
1 šaukšto citrinos sulčių
½ šaukštelio svogūnų miltelių
¼ šaukštelio česnakų miltelių
¾ šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
¼ šaukštelio pipirų (arba pagal skonį)
makaronų (fettuccine ar kitų, be glitimo arba įprastų)
keptų smulkiai pjaustytų mėgiamų daržovių (cukinijų, brokolių, pievagrybių ar kitų)

Kaip gaminti:
1. Žiedinį kopūstą susmulkinkite žiedynais ir virkite apie 5 minutes, kol taps minkštas. Vandenį nusunkite.
2. Tuo metu į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir lengvai pakepkite česnaką.
3. Į smulkintuvą sudėkite išvirusį žiedinį kopūstą, keptą česnaką, supilkite migdolų pieną, suberkite maistines mieles, svogūnų, česnakų miltelius, druską, pipirus, išspauskite citrinos sulčių. Malkite tol, kol pasidarys glotni, vienalytė masė.
4. Keptuvėje pakepkite pasirinktas daržoves, pagardinkite druska ir pipirais.
5. Išvirkite makaronus, nusunkite ir į jų puodą supilkite paruoštą padažą. Įdėkite keptas daržoves ir viską išmaišykite. Lengvai pašildykite, jei trūksta, pridėkite norimų prieskonių.
6. Patiekite tuoj pat, apibarstę šviežiomis petražolėmis.

Receptas iš tinklaraščio „Pati sau“

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakyk naujienlaiškį ir gauk -10% nuolaidą kitam apsipirkimui