Maistinė vertė
Maistinė vertė (100 g tipinio produkto) - 2340 kJ/560 kcal: riebalų 45.6 g (iš jų sočiųjų 8 g, mononesočiųjų 17.3 g, polinesočiųjų 20.3 g) , angliavandenių 14.2 g, baltymų 24.4 g, magnio 402 mg (134% RMV), geležies 12.5 mg (89% RMV).
RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems.
Baltymai padeda palaikyti normalią kaulų būklę, raumenų masės augimą bei išsaugoti raumenų masę.
Magnis padeda mažinti pavargimo jausmą ir nuovargį, palaikyti normalią energijos apykaitą, išlaikyti elektrolitų pusiausvyrą. Magnis yra svarbus normaliai nervų sistemos veiklai, normaliai raumenų funkcijai, normaliai baltymų sintezei, jis padeda palaikyti normalią psichologinę funkciją. Taip pat magnis padeda palaikyti normalią kaulų bei dantų būklę. Jis atlieka tam tikrą funkciją ląstelių dalijimosi procese.
Geležis svarbi normaliai: pažinimo funkcijai, energijos apykaitai, raudonųjų raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymui, deguonies pernešimui organizme; normaliai imuninės sistemos veiklai. Geležis padeda mažinti nuovargį.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.