„Bauck Hof“ biodinaminiuose ūkiuose užaugintų kukurūzų miltai be glitimo. Tinka kepiniams (duonai, blynams, sklindžiams, pyragams), uogienėms ir padažams tirštinti, apvolioti kepamiems produktams. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Tinka veganams.
Receptas. Daržovių keksiukai: 200 g stambiai sutarkuotų cukinijų, 2 kiaušinių, 200 ml pieno, 100 g tarkuoto fermentinio sūrio, 120 g kukurūzų miltų, 50 g kukurūzų krakmolo, 2 arbat. š. kepimo miltelių, 1/2 arbat. š. druskos, pipirų.
Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų, baltymus išplakti iki standžių putų. Pieną sumaišyti su kiaušinių tryniais ir puse sūrio, tada sumaišyti su daržovėmis. Sumaišyti kukurūzų miltus, krakmolą ir kepimo miltelius, sudėti į daržovių masę ir gerai išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais. Suplaktus baltymus atsargiai įmaišyti į tešlą. Gautą masę paskirstyti į 12 keksiukų formelių. Keksiukus apibarstyti likusiu sūriu, dėti į 200°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 20 min.
„Bauck Hof“ specialus malūnas sumala iki 18 tonų per dieną ir mala tik beglitiminius miltus. Malūnas yra atskirame pastate, todėl užkertamas kelias patekti glitimui iš kitų produktų. Pagaminę ir supakavę produktus be glitimo tikrina juos malūno laboratorijoje, ar nėra juose glitimo, o tyrimo rezultatai registruojami Vokietijos celiakijos draugijoje.
„Bauck Hof“ – ekologiški ir biodinaminiai (demeter) įvairiausių grūdų produktai bei pusgaminiai iš Vokietijos.
Bauck šeima užsiima ekologine žemdirbyste nuo 1930 metų. Šiek tiek vėliau Eduard Bauck įkūrė ekologišką malūną, o šiandien įmonė valdo du malūnus, gaminančius aukščiausios kokybės 100% ekologiškus ir biodinaminius miltus, ruošinius pyragams, duonai, falafeliams, košes, dirbsnius, nemažai iš jų ir be glitimo. Įmonė tiki, kad ekologinis ūkininkavimas yra tvariausia žemdirbystės forma.
Sudedamosios dalys: biodinaminiai kukurūzų miltai.
Sudėtyje gali būti sojų pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g): | |
Energinė vertė | 1484 kJ/350 kcal |
Riebalų | 1.1 g |
iš jų sočiųjų | 0.1 g |
Angliavandenių | 74 g |
iš jų cukrų | 1.5 g |
Skaidulinių medžiagų | 5 g |
Baltymų | 8.8 g |
Druskos | <0.01 g |