Keto desertas „Tinginys“

Keto desertas „Tinginys“

Keto desertas „Tinginys“

Dalinamės keto mitybai tinkančio tinginio receptu. Sotus, bet ne per saldus. Patiks įvairių kepinių ir šokolado mėgėjams.

Sausainiui reikės:
150 g kokosų miltų
70 g migdolų miltų
3 kiaušinių
1-2 v. š. ksilitolio arba eritritolio saldiklio
2 v. š. kokosų aliejaus 
žiupsnelio jūros druskos

Užpilui:
50 g kakavos miltelių
3-4 v. š. ksilitolio arba eritritolio saldiklio
200 g kokosų pieno (kietosios dalies)
170 g sviesto

Papuošimui:
35 g juodojo šokolado be cukraus
10 g sviesto
25 g graikinių riešutų
1/2 v. š. ksilitolio arba eritritolio saldiklio

1. Sausainiui skirtus produktus sumaišykite ir išminkykite rankomis. Gautą masę dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir iškočiokite apie 0.5 cm storio sausainį. Kepkite apie 25 min. iki 140ºC įkaitintoje orkaitėje. Kepinys gaunasi sausokas, bet, kai į jį įsigeria užpilo masė, jo konsistencija pasikeičia.
2. Iškepusį sausainį gerai atvėsinkite ir sulaužykite nedideliais gabalėliais.
3. Pasiruoškite užpilą. Visus nurodytus produktus pakaitinkite dubenyje, ištirpinkite ir gerai išmaišykite (kakavą berkite paskutinę). Užpilą sumaišykite su sausainio gabalėliais.
4. Maistine plėvele arba kepimo popieriumi išklokite skardelę (užsidengti turi ir šonai). Galima naudoti  silikoninę formelę, tuomet plėvelės ar popieriaus nebereikės, o sustingusį tinginį bus lengviau išimti. Gautą masę pilkite į formą, gerai suspauskite, išlyginkite ir palikite stingti šaldytuve per naktį.
5. Kai tinginys sustingsta, jį galima papuošti šokolado užpilu ir graikiniais riešutais. Šokolado užpilui skirtus ingredientus ištirpinkite ir gauta mase apliekite paruoštą skanėstą. Dekoruokite graikiniais riešutais.

„Keto riešutėlis“ receptas.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui