Migdoliniai sausainiai „Amaretti“

Migdoliniai sausainiai „Amaretti“

Migdoliniai sausainiai „Amaretti“

Reikės:
3 kiaušinių baltymų (apie 90 g)
280 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
280 g migdolų miltų
žiupsnelio druskos
¼ a. š. vanilės ekstrakto
30 g cukraus pudros

1. Orkaitę įkaitiname iki 170°C. Didelę kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
2. Su elektriniu mikseriu iki standžių putų išplakame baltymus.
3. Miltus sumaišome su cukrumi ir masę po truputį beriame į išplaktus baltymus ir lėtai maišome.
4. Iš paruoštos tešlos šiek tiek vandenyje sudrėkintomis rankomis formuojame graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Apvoliojame juos cukraus pudroje, kad pasidengtų iš visų pusių. Sudedame ant kepimo popieriumi padengtos kepimo skardos, paliekame tarp rutuliukų apie 5 cm tarpus. Delnu šveliniai suspaudžiame rutuliukus ir suformuojame sausainį.
5.    Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Pamatysite, kaip kepdami sausainiai gražiai išsipūs, o cukraus pudros apvalkalas sutrūkinės. Iškepusius sausainius kelias minutes atvėsiname kepimo skardose, tuomet perkeliame ant grotelių ir visiškai atvėsiname.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui