Reikės:
500 g kalakutienos krūtinėlės
50 g kambario temperatūros ghee ar įprasto sviesto
1 a. š. česnakų miltelių
½ a. š. čili pipirų miltelių
½ a. š. kario miltelių
žiupsnelio druskos
žiupsnelio šviežių ar džiovintų rozmarinų
3 skiltelių česnako
1 nedidelio svogūno
kelių šakelių rozmarino
1. Orkaitę įkaitiname iki 230°C.
2. Sviestą sumaišome su prieskoniais ir smulkintais rozmarinais.
3. Kalakutienos krūtinėlę dedame į nedidelį kepimo indą ir gerai įtriname paruoštu sviestu. Aplink sudedame česnako skilteles, ketvirtadaliais pjaustytą svogūną bei rozmarino šakeles.
4. Dedame į žemiausią orkaitės lentyną ir kepame 25 min.
5. Po to kepimo indą uždengiame folija ir temperatūrą sumažiname iki 180°C. Kepame dar 1 valandą ir 10-20 minučių.
6. Iškepus paliekame atvėsti 10 min. ir supjaustome norimo dydžio gabaliukais. Patiekiame su mėgstamu garnyru.
Receptas @wise_taste.