Saldžiųjų bulvių ir kokosų tortas

Saldžiųjų bulvių ir kokosų tortas

Saldžiųjų bulvių ir kokosų tortas

10 gabalėlių

BISKVITUI:

  • 180 g Bauck Hof ekologiškų avižų dripsnių be gliuteno
  • 120 g ryžių miltų
  • 130 g Urtekram ekologiškų kokosų drožlių
  • 160 g obuolių tyrės
  • 320 ml Ecomil ekologiškų migdolų gėrimo
  • 150 g cukraus
  • 80 g klevų sirupo
  • 2 a. š. Biovegan ekologiškų kepimo miltelių
  • 1 a. š. sodos
  • 1 v. š. obuolių sidro acto
  • žiupsnelio druskos

KREMUI:

  • 340 g saldžiųjų bulvių
  • 160 g Rapunzel ekologiško kokosų sviesto
  • 105 g klevų sirupo
  • 120 g kokosų kremo

PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Saldžiąsias bulves nulupkite ir supjaustykite 1-2 cm kubeliais. Virkite, kol jos taps minkštos. Nupilkite vandenį ir leiskite joms atvėsti.
2. Sumaišykite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kai masė taps panaši į miltus, perkelkite ją į dubenį ir suberkite cukrų, ryžių miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
3. Kitame dubenyje sumaišykite augalinį gėrimą, obuolių tyrę, obuolių sidro actą ir klevų sirupą.
4. Kruopščiai sumaišę šlapius ingredientus, sudėkite juos į sausus ingredientus. Maišykite, kol susidarys vienalytė masė.
5. Masę padalinkite į dvi dalis ir dėkite į kepimo popieriumi išklotas 22 cm/dm pyragų formeles.
6. Sausainius kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes arba tol, kol į biskvitą įsmeigus smeigtuką jis bus švarus.
7. Kol biskvitas kepa, paruoškite torto kremą. Visus kremo ingredientus sutrinkite, kol masė taps kreminė ir vientisa.
8. Kai biskvitas visiškai atvės, jį aptepkite kremu ir papuoškite kokoso drožlėmis. Tortas bus skaniausias, kai paliksite jį šaldytuve bent 3 valandas.

Skanaus!

Receptas: Ilze Prūse.
Stilius: Agatas Vanuška-Andruče.
Nuotrauka: Anetė Rudmieze.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui