Takai su duonvaisiu

Takai su duonvaisiu

Takai su duonvaisiu

Išeiga – 6 takai.
Pagaminimo laikas – 30 min.

Duonvaisis (jackfruit) yra Azijoje plačiai vartojamas vaisius, iš pirmo žvilgsnio primenantis kvapnųjį durijų. Vis dėlto šie vaisiai skiriasi tiek sandara, tiek skoniu, o svarbiausia – kvapu. Duonvaisiai plyšta plonomis juostelėmis, primenančiomis raumenų skaidulas mėsoje, būtent dėl šios tekstūros vartojami kaip mėsos pakaitalas.

Reikės:
6 mažų kukurūzų arba kviečių miltų tortilijų
300 g konservuotų duonvaisių
mėgstamo aliejaus kepimui
1-2 šaukštų klevų sirupo
2 šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių
1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
¼ šaukštelio kajeno arba kitos aitriosios paprikos miltelių
jūros druskos pagal skonį
2 šaukštų pomidorų pastos (nepainiokite su pomidorų tyre)
¼ baltagūžio arba raudongūžio kopūsto
½ citrinos sulčių
1 gerai prinokusio avokado
vyšninių pomidoriukų arba kelių pomidorų
1 virto arba orkaitėje kepto batato
saujos šviežių kalendrų
1 valgomojo svogūnėlio (shallot) arba gabalėlio raudonojo svogūno
kelių šaukštų veganiško jogurto

1. Duonvaisių masę nusunkite. Įkaitinkite didesnę keptuvę, įpilkite aliejaus ir suberkite duonvaisių gabalėlius. Įmaišykite prieskonių, druskos, klevų sirupo ir kepinkite, kol vaisių masė šiek tiek apskrus, įgaus vientisesnę, mėsišką tekstūrą. Kepamų duonvaisių gabaliukus vis pamaigykite mentele, kol ims byrėti plonomis juostelėmis. Įmaišykite pomidorų pastos.
2. Paruoškite kopūstų įdarą: kopūstą supjaustykite itin plonomis juostelėmis, įspauskite citrinos sulčių ir įberkite truputį druskos, įpilkite šaukštą aliejaus. Sumaigykite kopūsto masę rankomis, kad greičiau suminkštėtų. Avokadą supjaustykite arba sutraiškykite, sumaišykite su trupučiu druskos, citrinos arba laimo sultimis, įmaišykite šviežių kalendrų. Išvirkite arba orkaitėje iškepkite juostelėmis supjaustytą ir aliejumi įtrintą batatą. Supjaustykite pomidorus, susmulkinkite svogūną.
3. Paruoškite takus: nedidelėje keptuvėje iš abiejų pusių su trupučiu aliejaus pakaitinkite mažas tortilijas – jos turėtų suminkštėti. Į kiekvieną tortiliją dėkite kopūsto masės, truputį batato, duonvaisio, avokado, pomidorų, svogūno, šaukštelį jogurto ir kalendrų. Valgykite iškart, kol tortilijos nepermirko.

Receptas @kitchen.julie.

Receptui Receptui reikės

leaf
Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui