4 porcijos
Reikės:
1 svogūno
3 skiltelių česnako
½ nykščio dydžio imbiero gabalėlio
1 raudonos paprikos
6 mažų bulvių
aliejaus arba sviesto kepimui
3 šaukštų kario pastos
1 skardinės kokosų kremo
400 g konservuotų pomidorų
1 nedidelės žiedinio kopūsto galvutės
60 g mažų špinatų
sulčių iš ½ laimo
druskos pagal skonį
nešlifuotų ilgagrūdžių ryžių, patiekimui šviežios kalendros
1. Svogūną, česnaką ir imbierą susmulkinkite, papriką supjaustykite plonomis juostelėmis, bulves supjaustykite griežinėliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus ir apkepkite daržoves. Kepkite, kol daržovės pradės ruduoti, retkarčiais pamaišydami.
3. Į daržoves įdėkite kario pastos. Išmaišykite ir pakepinkite dar 3 minutes.
4. Tada supilkite kokosų kremą, konservuotus pomidorus ir mažesniais žiedynais padalintus žiedinius kopūstus. Išmaišykite, uždėkite dangtį ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 minučių retkarčiais pamaišydami, kol žiedinis kopūstas ir bulvės suminkštės, bet dar nesusimaišys.
5. Nukelkite keptuvę nuo ugnies ir įmaišykite špinatus, laimo sultis bei druską. Išmaišykite, uždenkite ir palikite 5 minutes, kol špinatai susitrauks ir susimaišys su kariu.
6. Patiekite su virtais ryžiais ir šviežiomis kalendromis.
Receptas @katrinamame