Ekologiška: kodėl tai svarbu + 6 sveikesni receptai

2021-03-01
Ekologiška: kodėl tai svarbu + 6 sveikesni receptai

Šiais informacija perpildytais laikais lengva pasiklysti ieškant vieno teisingo atsakymo, ką valgyti sveika, o ko – ne. Girdint skirtingas rekomendacijas iš įvairių mitybos specialistų tampa nebeaišku, valgyti liesai ar riebiai, dažnai ar priešingai – kuo rečiau, su glitimu ar be ir pan. Tačiau retas kuris pabrėžia visgi svarbiausią dalyką renkantis bet kokį maisto ar kitą produktą – kokybę. Būtent šio kriterijaus laikomės formuodami LIVIN asortimentą, kuriame dabar – net 2000 ekologiškų bei natūralių maisto, maisto papildų, kosmetikos ir švaros produktų.

KODĖL EKOLOGIŠKA YRA SVARBU?

    1. Ekologinis standartas numato, kad auginant, gaminant ir sandėliuojant (nuo pat produkto auginimo pradžios iki pardavimo) produkte nėra ir nebuvo naudojami pesticidai, fungicidai, augimo hormonai, antibiotikai, azoto ir kitos įprastinės cheminės trąšos.

    2. Visiškai nenaudojamos GMO kultūros – griežtai tikrinama sėkla, kad ji nebūtų genetiškai modifikuota.

    3. Gaminant ekologiškus produktus leidžiama naudoti šimtus kartų mažiau maisto priedų: dažiklių, kvapiųjų medžiagų, konservantų, emulsiklių. Nenaudojami sintetiniai skonio stiprikliai, pavyzdžiui, mononatrio glutamatas, dar geriau visiems žinomas kaip E621. Taip pat gamyboje draudžiama naudoti hidrintus riebalus.

Tuo tarpu auginant ir gaminant neekologišką maistą visos šios medžiagos ir būdai yra plačiai naudojimi. Būtent jie suteikia galimybę automatizuoti žemės ūkio procesus – paversti jį pramoniniu ir taip sumažinti produkcijos gamybos kaštus bei pardavimo kainą. Tačiau dėl tokių maisto produktų nuskursta mūsų mityba, didėja alergijų ir kitų sveikatos sutrikimų rizika. Ekologiškas maistas nėra vienareikšmiškai sveikas maistas, bet tai jau labai didelis žingsnis link sveikesnio gyvenimo būdo, nes jame nėra daugelio žmogaus organizmui nenaudingų ir net nuodingų medžiagų.

Gaminti iš ekologiškų maisto produktų paprasta taip pat, kaip ir iš įprastų, o patiekalams suteikiame daug sodrių ir kokybiškų poskonių. Tuo neabejoja ir šios socialiniuose tinkluose bei visuomenėje žinomos moterys, kurias pakvietėme dalyvauti #EkoRecepto iššūkyje ir pagaminti savo mėgstamus patiekalus iš ekologiškų produktų. Ne tik skanu, bet ir sveikiau!

ŽALIAVALGIŠKAS PISTACIJŲ TORTAS

Jogos studijos „Rojaus daržas“ įkūrėja Lilė sako, kad šį tortą be cukraus ir miltų vaikai valgys pasimėgaudami, o tėvų negrauš sąžinė, kad vaikai valgo saldumynus.

NAMINĖS PITOS SU FALAFELIAIS

Neringos Zeleniūtės naminės pitos iš pilno grūdo speltų miltų su skaniaisiais, mūsų pirkėjų jau pamėgtais „Bauck Hof“ falafeliais – tiks ir pietums, ir svečiams nustebinti.     

 

ŠOKOLADINIAI KEKSIUKAI BE GLITIMO

Pasigaminti sveikesnių šokoladinių keksiukų be glitimo kviečia sporto trenerė Anastasija Zizas. Šie keksiukai saldinti ekologišku agavų sirupu ir pagardinti šaldytomis vyšniomis.

MOLIŪGŲ IR VARŠKĖS LAZANIJA

Sesės Rūta ir Asta vakarienei be mėsos rekomenduoja pasigaminti sultingą lazaniją, kurios įdaras – iš saldaus moliūgo ir varškės, sumaišyto su muskatiniu bešamelio padažu.

 

TRINTA DARŽOVIŲ SRIUBA SU VIŠTIENA

Sveiko maisto tinklaraščio kūrėja Natalija greitai ir sveikai vakarienei ar lengviems pietums siūlo pasigaminti tirštą daržovių sriubą su vištiena.

PUSRYČIŲ VAFLIAI SU PRIEDAIS

Savaitgalio pusryčiams sveikų receptų kūrėja Aušra mėgsta nesaldžius avižų miltų vaflius su įvairiausiais priedais, jų paragauti kviečia ir Jus.

Teisingų pasirinkimų! 💚

Susiję produktai

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui