Žaliavalgiškas pistacijų ir mėlynių tortas

Žaliavalgiškas pistacijų ir mėlynių tortas

Žaliavalgiškas pistacijų ir mėlynių tortas

„Šis tortas nuostabus tuo, kad yra labai paprastas ir jame nėra pridėtinio cukraus, miltų ar kitų maisto produktų, kurių rekomenduojama vengti. Jo nereikės kepti ir net nereikės daug laiko praleisti virtuvėje. Puikiai tiks, kai sugalvosite, kad norite kažko saldaus, bet tuo pačiu ir gaivaus. Vaikai pasimėgaudami valgys, o tėvų negrauš sąžinė, kad vaikai valgo saldumynus. Mūsų patirtis su šiuo tortuku parodė, kad galima pasigaminti sveikai, greitai ir labai skaniai! Pirmyn gaminti torto!“ – sako recepto autorė Lilė (@lile_rojausdarzas).

Reikės pistacijų pagrindui:
100 g lukštentų pistacijų
70 g kokosų drožlių
10 vnt. datulių
1 v. š. kokosų aliejaus
žiupsnelio jūros druskos

Mėlynių kremui:
200 g mėlynių
400 g kokosų kremo
2 v. š. sutirštinto (kondensuoto) kokosų kremo
2 v. š. klevų sirupo
½ citrinos žievelės
2 v. š. citrinų sulčių

Papuošimui:
20 g pistacijų
10-15 vnt. gervuogių ar kitų uogų
5 vnt. gėlių žiedų

 * Galite puošti ir kitokiais papuošimais.

1. Pasiruoškite 16-18 cm torto formą su nuimamais kraštais.
2. Įdėkite pistacijas į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite.
3. Tuomet sudėkite kokosų drožles, datules, kokosų aliejų ir druską. Susmulkinkite iki vientisos lipnios masės.
4. Gautą masę išklokite ant torto formos pagrindo, išlyginkite kraštus ir įdėkite į šaldiklį, kol gaminsite kremą.
5. Į smulkintuvą įdėkite mėlynes, sumalkite, kad gautųsi piure ir atidėkite į šalį.
6. Sumaišykite kokosų kremą su kondensuotu kokosų kremu, įpilkite klevų sirupo, citrinos sulčių ir suberkite sutarkuotą citrinos žievelę.
7. Sumaišykite gautą masę su mėlynių piure.
8. Mėlynių kremą pilkite ant pistacijų pagrindo ir išlyginkite paviršių.
9. Tortą dėkite į šaldiklį ir laikykite ten apie 1 val.
10. Išėmę iš šaldiklio, nuimkite torto formos šonus ir papuoškite.

Šį tortą laikykite šaldytuve arba šaldiklyje.
Kambario temperatūroje per ~30 min. tortas gali suminkštėti, dėl to pavalgius geriausia įdėti tortą atgal į šaltą vietą.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui