Šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai

Šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai

Šokoladiniai pūstų ryžių kąsneliai

Reikės:
50 g pūstų ryžių
125 g datulių (be kauliukų; tinka ir datulių kremas)
40 g kokosų aliejaus
20 g klevų sirupo
20 g kakavos
40 g riešutų sviesto
kokosų drožlių papuošimui

1. Nedideliame trintuvo inde iki vientisos masės išsukame datules. Jeigu jos kietokos, įdedame 5 g nerafinuoto kokosų aliejaus, bet jei minkštos, sutrinsime ir be aliejaus. Išsukta masė turi būti vientisa, šiek tiek šviesesnė, negu buvo iš pradžių.
2. Į dubenį dedame pūstus ryžius, išsuktas datules ir išmaišome. Šaukštu nepavyks, tad viską teks maišyti rankomis.
3. Dubenėlyje virš garų vonelės išlydome 30 g kokosų aliejaus, pilame klevų sirupą ir kakavą. Viską išmaišę dedame riešutų sviestą, dar kartą išmaišome.
4. Du šaukštus gauto šokolado dedame į pūstus ryžius ir viską išmaišome. Papildomai dedame 10 g kokosų aliejaus ir išmaišome. Gautą masę dedame į metalinę 13×13 cm formą be dugno, pastatytą ant nedidelės skardos ar kito lygaus paviršiaus tolygiai paskirstome ir paspaudžiame. Ant viršaus pilame likusį šokoladą, užbarstome kokosų drožlių ir dedame į šaldymo kamerą. Kąsneliams taip pat galite naudoti mažą formelę duonai kepti tik prieš tai ją išklokite maistine plevele.
5. Ištraukiame formą iš šaldymo kameros, peiliu prie sienelės apipjauname sustingusią masę ir išimame iš formos. Supjaustome į 9 dalis. Laikome šaldymo kameroje. Rekomenduojame suvartoti per mėnesį.

Receptas „Feed My Sister“.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui