Veganiškas pyragas su aguonomis

Veganiškas pyragas su aguonomis

Veganiškas pyragas su aguonomis

Reikės:
100 ml augalinio pieno
1 citrinos sulčių
1 citrinos tarkuotos žievelės
50 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
300 g šviesių speltos arba kvietinių miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. sodos miltelių
240 g sutirštinto kokosų pieno
70 g tirpinto kokosų sviesto
40 g aguonų

Kremui:
200 g veganiško kreminio sūrio arba šilkinio tofu
60 g miltinio cukraus
½ citrinos sulčių

Papuošimui:
40 g migdolų riekelių
1 v. š. klevų sirupo

1. Orkaitę įkaitiname iki 180°C. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
2. Pieną sumaišome su citrinos sultimis ir paliekame pastovėti 5 min.
3. Miltus sumaišome su cukrumi, kepimo milteliais ir soda. Viduryje miltų padarome duobutę ir supilame kondensuotą kokosų pieną, kokosų sviestą, citrinos žievelę  bei pieno mišinį. Viską gerai išmaišome ir pačioje pabaigoje suberiame aguonas.
4. Tešlą sudedame į kepimo formą ir kepame 15 min.
5. Po to pyragą greitai išimame ir per vidurį padarome negilų išilginį pjūvį ir vėl dedame į orkaitę. Kepame apie 35 min. Pyragą atvėsiname.
6. Kol pyragas vėsta, gaminame kremą. Pasirinktinai kreminį sūrį arba šilkinį tofu sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis ir elektriniu mikseriu plakame apie 4 min. Keptuvėje kelias minutes pakepiname migdolų drožles su klevų sirupu.
7. Ant pyrago viršaus paskirstome glajų, apiberiame migdolų drožlėmis ir aguonomis.

Receptas @wise_taste.

Receptui Receptui reikės

Užsisakykite naujienlaiškį ir gaukite -10% nuolaidą kitam apsipirkimui