Klauskite

Atsakome darbo dienomis 8-17 val.
Taip pat galite klausti telefonu +370 659 44144

Jūsų užklausa išsiųsta, greitu metu gausite atsakymą į el. paštą.
0
Prekių
Pirkti

22. Kas yra spagirinis?

Žodis „spagirinis“ kilęs iš graikiško žodžio „spao“, kuris reiškia „atskirti“, ir „ageiro“ – „sujungti“. Jis nusako vaistų gaminimo metodą iš Rytų bei Himalajų kultūrų ir yra žinomas jau kelis tūkstančius metų. Šis ekstraktų gaminimo metodas ajurvedoje naudojamas ir šiandien.

Spagirinė esencija atsiranda augalą perdirbant trimis būdais: fermentacijos, distiliacijos ir deginimo. Augalas pamerkiamas į vandenį ir fermentuojamas. Tada distiliuojamas virsta hidrolatu ir alkoholiu. Likusi dalis išdžiovinama ir sudeginama labai aukštoje temperatūroje, kad atsiskirtų baltieji ir juodieji pelenai. Baltieji pelenai sumaišomi su hidrolatu ir alkoholiu. Ruošiant tokiu būdu išlaikoma visa augalo informacija bei galia, o esencija pasižymi ypač stipriomis gydomosiomis savybėmis. Procesai atliekami patyrusio spagirinių esencijų specialisto, atsižvelgiant į saulės ir mėnulio ritmus. Spagirinis metodas yra holistinis.

Koks yra spagirinių esencijų poveikis kosmetikoje?
Spagirinės esencijos mobilizuoja paties organizmo apsaugines ir gydomąsias funkcijas. Šių esencijų poveikis stebimas ląstelių energetiniame lygyje. Sakoma „druska yra žemės atmintis“. Tame yra daug tiesos, nes druska gali sužadinti kiekvienos ląstelės vidinę tvarką ir atmintį genetiniame lygyje. Kadangi ištirpusi vandenyje druska (tirpalas) būna ir ląstelės vidaus, ir išorės erdvėse, ji turi elektros krūvį, kuris perduoda ląstelėms energijos impulsus. Tai stimuliuoja valymosi procesą. Ląstelė negali pasisavinti jos atsinaujinimui (natūralios pusiausvyros būsenai) reikalingų medžiagų, kol ji pilnai neišsivalo.

Spagirinės esencijos naudojamos biodinaminėje „Martina Gebhardt“ kosmetikoje.

Visos teisės saugomos © Livinn