„Biona“ ekologiškas tofu gaminamas fermentacijos būdu. Maistingas produktas, naudojamas įvairiems rytietiškiems ir ne tik patiekalams. Turi daug baltymų, skaidulinių medžiagų šaltinis. Tinka veganams.
Pats tofu yra praktiškai beskonis, todėl gali sugerti padažų, sriubų, marinatų skonį.
Patarimas: kad suteiktumėte sūriui intensyvesnio skonio, marinuokite 1-2 valandas, pvz., sojos padaže.
Tofu yra augalinių baltymų šaltinis. Plačiai naudojamas:
- supjaustytas riekelėmis apkeptas arba gruzdintas,
- kubeliais sriubai ir salotoms arba apkeptas omletui ir ant picos,
- susmulkintas su prieskoniais kaip užtepas ant duonos, daržovių apkepams ir kepsneliams,
- sutrintas saldiems ir pikantiškiems kremams, pagardintas grietine arba grietinėle,
- skanu ir marinuotas (marinuoti 1-2 valandas, pvz. sojos padaže).
Grynasis kiekis 250 g. Pakuotė: stiklainis su metaliniu užsukamu dangteliu.
Laikyti atidarius šaldytuve ir suvartoti per 2 dienas.
Pradėta gaminti Kinijoje maždaug III amžiuje prieš mūsų erą ir buvo vadinama dòufu. Dabar paplito japoniškas pavadinimas tofu. Jau nuo seno tai labai populiarus produktas Kinijoje, Japonijoje, Korėjoje, Indonezijoje, Vietname ir kitose Rytų ir Pietryčių Azijos šalyse, dėl savo maistingumo sparčiai populiarėjantis ir Vakarų pasaulyje.
Apie sojos produktų ir tofu savybes galima paskaityti:
- (angliškai) Apie sojos pupelių maistines savybes, paruošimą ir kt.
- (angliškai) Apie tofu maistines savybes, paruošimą ir kt.
Kai kurie šaltiniai itin pabrėžia fermentacijos naudą sojos produktams. Teigiama, kad būtent tradiciniais metodais fermentuota soja (tofu, miso, shoyu) turi geriausias sojai priskiriamas savybes ir yra lengviausiai įsisavinama.
UAB „Bio Sala“ neatsako už šiose nuorodose esantį informacijos turinį.
„Biona“ įmonė įkurta daugiau nei prieš 35 metus. Rinkdamiesi „Biona“ produktus – Jūs renkatės sveikesnę ateitį.
Sudedamosios dalys: tofu* (sojos pupelės*, tirštikliai: kalcio sulfatas), vanduo, jūros druska.
* – iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g) – 510 kJ/122 kcal: riebalų 7.1 g (iš jų sočiųjų 1.2 g), angliavandenių 1.0 g (iš jų cukrų 0.7 g), skaidulinių medžiagų 1.9, baltymų 12.6 g, druskos 0.75 g.